Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Συνταγή-Semifreddo μαστίχα με φράουλα


Το Πάσχα μόλις πέρασε και πάμε ολοταχώς προς το καλοκαίρι.Μιάς που οι φράουλες είναι στην εποχή τους,ανεβάζω μία συνταγή για ένα αρκετά δροσιστικό και απολαυστικό γλυκό με βάση τις φράουλες:
Υλικά
100 gr. ζάχαρη
100 gr. νερό
4 κρόκοι αυγού
1/3   κ.γ. μαστίχα τριμμένη
200 gr. ανθότυρο θρυμματισμένο
600 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
100 gr. φυστίκι αιγίνης χοντροτριμμένο

Για τις φράουλες
500 gr. φράουλες
150 gr. ζάχαρη
80 gr. λικέρ μαστίχα
3-4 φύλλα δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:Βράζουμε νερό + ζάχαρη σε κατσαρόλα για 2’ .Βάζουμε τους κρόκους στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να αφρατέψουν.Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι ζεστό μέσα στους κρόκους(όπως στην ιταλική μαρέγκα).Συνεχίζουμε το χτύπημα για 7’ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να ασπρίσει.Ρίχνουμε την κρέμα,το ανθότυρο και ανακατέυουμε με απαλές κινήσεις.Ρίχνουμε και τα φυστίκια και την μαστίχα.Καλύπτουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέϊκ με μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.Κλείνουμε με την διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 νύχτα.Κόβουμε τις φράουλες στην μέση και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά(ζάχαρη+λικέρ+δυόσμος).Ανακατέυουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.Ξεφορμάρουμε το semifreddo και γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου