Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Συνταγή:Σοκολατένια καρυδόπιτα















Υλικά
345 gr. συμιγδάλι ψιλό
75 gr. αλέυρι μαλακό
3 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
75 gr. σπορέλαιο
60 gr.  κακάο
3 βανίλιες σκόνη
1 πρέζα αλάτι
10 αυγά
300 gr.  ζάχαρη
350 gr. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 κ.γ. baking powder
Για το σιρόπι
750 gr. νερό
1 λεμόνι(χυμός + φλούδα)
5 κ.σ. κονιάκ
750 gr. ζάχαρη

Εκτέλεση:Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά,την ζάχαρη για 8’ μέχρι να γίνουν κρέμα αφράτη και φουσκωτή.Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλέυρι ,το baking powder,τις βανίλιες, το αλάτι,την κανέλα ,το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο, το κακάο και ανακατέυουμε με ένα κουτάλι.Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών στα αυγά και ανακατέυουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης και τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και την σοκολάτα.Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 50 cm.Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 °C+ αέρα και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 40’.Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.Σε μία κατσαρόλα ρίχνω όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε για 5’ να βράσει.Σιροπιάζουμε σταδιακά την καρυδόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει.Τυλίγω με διάφανη μεμβράνη το ταψί και το γυρίζουμε τούμπα.Έτσι το αφήνουμε για 5 ώρες να σιροπιαστεί πολύ καλά.Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους και σερβίρουμε.Αν θέλουμε την σερβίρουμε μαζί με παγωτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου