Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγή-Σπιτικό μωσαϊκό

Υλικά
250 gr. βούτυρο
200 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
300 gr. κακάο
3 αυγά ή 50 ml κρέμα γάλακτος
235 gr. ζάχαρη
500 gr μπισκότα χοντροσπασμένα
125 gr. καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο
300 gr. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
30 gr. βούτυρο
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση: Σε ένα τετράγωνο ταψί 20x30 cm στρώνουμε λαδόκολλα .Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ,την σοκολάτα, το κακάο και ανακατέυουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 3’ μέχρι να αφρατέψουν και τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα της σοκολάτας.Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς,τα μπισκότα,την βανίλια και ανακατέυουμε απαλά.Απλώνουμε το μείγμα στην φόρμα,τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.Βάζουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.Απλώνουμε το γλάσσο πάνω απ’το γλυκό.Το βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 40’ μέχρι να παγώσει,κόβουμε και σερβίρουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου