Κουλουράκια πασχαλινά
Υλικά
840 gr. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
300 gr. άχνη ζάχαρη
180 gr. βιτάμ
100 gr. φυτίνη
80 gr. βούτυρο γάλακτος
2 αυγά
25 gr. μέλι
100 gr. γάλα
10 gr. αμμωνία ή σόδα
1 πρέζα αλάτι
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσαμ από 1 λεμόνι
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα χτυπήματος.Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελάχιστα με το χέρι ή στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία έυπλαστη μαλακή ζύμη.Πλάθω τα κουλουράκια και ψήνω στους 190°C για 18’.
Υλικά
840 gr. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
300 gr. άχνη ζάχαρη
180 gr. βιτάμ
100 gr. φυτίνη
80 gr. βούτυρο γάλακτος
2 αυγά
25 gr. μέλι
100 gr. γάλα
10 gr. αμμωνία ή σόδα
1 πρέζα αλάτι
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσαμ από 1 λεμόνι
1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα χτυπήματος.Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελάχιστα με το χέρι ή στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία έυπλαστη μαλακή ζύμη.Πλάθω τα κουλουράκια και ψήνω στους 190°C για 18’.
Δείτε ακόμη:Συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου