Υλικά
300 gr. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
100 gr. πουρές πατάτας σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μέλι
1 φακελάκι μαγιά
σκόνη
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλα
γαρύφαλλο
Εκτέλεση:Ρίχνω
όλα τα υλικά +νερό χλιαρό όσο πάρει μέχρι να έχω έναν παχύρευστο χυλό.Αφήνω να
φουσκώσει για 30’ περίπου.Βάζω λάδι(σπορέλεο ή ελαιόλαδο) σε ένα κατσαρολάκι σε
δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.Βράζω τα υλικά για το σιρόπι για 5’.Κόβω την ζύμη
σε λουκουμάδες(σφίγγοντας στην χούφτα και παίρνοντας με το κουταλάκι),τηγανίζω
και βουτάω αμέσως σε κρύο σιρόπι.
Μην σας τρομάζει ο πουρές πατάτας.Βελτιώνει την πυκνότητα και την υφή του μείγματος με αποτέλεσμα οι λουκουμάδες να βγαίνουν πιό "σφιχτοί" και να ρουφάνε λιγότερο λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου