Υλικά
100 gr. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
150 gr. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
100 gr. ζάχαρη καστανή
120 gr. βούτυρο λιωμένο
100 gr. φυστίκι αιγίνης ψιλοκομμένο
80 gr. μπισκότα σοκολάτας(γεμιστά ή oreo) τριμμένα
60 gr. αλέυρι που
φουσκώνει μόνο του
100 gr. κακάο
80 gr. κονιάκ
4 αυγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
300 gr. νερό
200 gr. ζάχαρη
100 gr. κακάο
30 ml κονιάκ
20 gr. βούτυρο
Εκτέλεση:Ανακατέυουμε
όλα τα υλικά στο μίξερ,βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ 20 cm και ψήνουμε στους 180 °C για 25’.Βράζουμε το σιρόπι για 4’,βγάζουμε την
σοκολατόπιτα από τον φούρνο και ρίχνουμε καυτό το σιρόπι στην χλιαρή
σοκολατόπιτα αφού έχουμε τρυπήσει με μαχαίρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου